Vad kostar det att spola i toaletten?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att spola i toaletten?

Vad kostar det att spola i toaletten?

Att bajsa borta en eller ett par gånger i veckan sparar toalettpapper. Det är nu dags att komplettera min beräkning med den minskade vattenförbrukningen p g a färre spolningar. En vanlig, hyfsat modern vatten toalett förbrukar ca 4 L vatten per spolning.

Vad händer om vi spolar ner fel saker i toaletten?

Skräp orsakar stopp och utsläpp Skräpet bildar långa trådar som tvinnar ihop sig och orsakar både stopp och stora skador på pumparna. När det blir stopp finns det risk för att orenat avloppsvatten släpps ut i naturen.

Hur mycket vatten går det åt när man spolar i toaletten?

Räkna ihop hur mycket vatten du använder på 24 timmar. En toalettspolning är mellan 3-6 liter om du har en någorlunda ny toalett. Gamla toaletter kan spolamycket som 12 liter. Hur mycket du använder i duschen kan du räkna ut genom att sätta i proppen i badkaret och sedan mäta upp det.

Varför spolar vi med dricksvatten?

Dricksvattnet är vårt mest kontrollerade livsmedel. Vi har tillgång till det dygnet runt direkt i kranen. Det är gott, hälsosamt, lokalproducerat och kostar bara 5 öre per liter. I priset ingår även skydd av vattentäkter, rening av avloppsvattnet och hantering av dagvatten.

Relaterade inlägg: