Vad kostar det att renovera ett piano?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att renovera ett piano?

Vad kostar det att renovera ett piano?

Att renovera ett piano kan kosta allt ifrån 10 000 kr till upp emot 30 000 kr beroende på vad som måste åtgärdas. Att byta till exempel stämnaglar som är mer regel än undantag för äldre instrument kostar ca 8-10 000 kr och då ingår inte den övriga genomgången eller mekanikjusteringen som också behövs.

Hur mycket kostar det att stämma en piano?

Om du är osäker på om och när Du skall stämma Ditt piano, hör av Dig med förtroende till Tangenttryckaren, så gör vi tillsammans en bedömning av ditt pianos stämning och kondition! En normal pianostämning tar cirka 1-2 timmar. Tangenttryckaren AB normalt 1800:- inklusive moms.

Kan man stämma piano själv?

Med hjälp av appar och digitala verktyg är det idag möjligt att stämma ett piano själv. Det enda verktyg som behövs är en stämnyckel med rätt storlek. Det finns till och med pianostämmare som använder appar för att kontrollera stämningen.

Kan man stämma ett gammalt piano?

Pianon och flyglar bör stämmas varje år för att få bäst resultat. Det är bra om man stämmer sitt instrument vid samma tidpunkt på året. Att stämma ett gammalt piano eller ett piano som inte har varit stämt på länge går oftast bättre än många tror.

Relaterade inlägg: