Vad kostar det att plugga till läkare i Polen?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att plugga till läkare i Polen?

Vad kostar det att plugga till läkare i Polen?

Att gå läkarutbildningen i Wrocław kostar runt 60 000 kronor per termin. Blir man underkänd på en kurs, får kursen betalas på nytt. – När det gäller det ekonomiska så är det så klart en viss press att klara kurserna, säger Hanna André, som trots allt är väldigt nöjd med utbildningen.

Vad kostar det att plugga till läkare i USA?

Från CSN kan du låna högst 350000 kr till kursavgifter och det motsvarar inte ens 1,5 år med normala kursavgifter på en amerikansk medical school. För att studera till läkare i USA läser man först en fyraårig Bachelor som bl. a. måste inkludera studier i biologi och kemi.

Är det svårt att bli läkare i Sverige?

En tuff utbildning. De två första åren av prekliniska studier är tunga och innehåller mest bara teori om diverse ämnen som är bra att ha med sig in på den kliniska delen. Den kliniska utbildningen är till största del obligatorisk och är mer som ett ”riktigt” jobb. Det finns helt klart enklare utbildningar att välja!

Var kan man läsa till läkare?

Här kan du studera Läkarutbildningen finns vid Göteborgs universitet, Karolinska institutet, Linköpings universitet, Lunds universitet, Umeå universitet, Uppsala universitet samt Örebro universitet.

Relaterade inlägg: