Hur tätt ska man plantera Thuja Smaragd?

Innehållsförteckning

Hur tätt ska man plantera Thuja Smaragd?

Hur tätt ska man plantera Thuja Smaragd?

Vid plantering bör avståndet mellan plantorna vara ca 50 cm. För att kunna utvecklas fritt ska avståndet mellan tuja 'Smaragd' och stängslet vara 50 cm – 60 cm.

Var trivs Tujor?

Tuja är tålig, vintergrön och trivs på både soliga och halvskuggiga växtplatser. Det kan dock vara bra att tänka på att ju mer skugga desto långsammare tillväxt. Tujan är lättetablerad men trivs allra bäst i mullrik och väldränerad jord.

Hur lång tid tar det för en Tuja att växa?

Thuja Brabant växer yvigt och ca 30-50cm per år, och med rätt förutsättningar kan den växa ännu mera. Dessa thujor växer sig täta, och lämpar sig därför utmärkt som häckväxt, formklippt eller vildvuxen.

Hur många Tujor?

Använd rätt planteringsavstånd! Antalet thujor per meter beror på hur tät du vill ha häcken från början och vilken storlek du köper: Av plantor som är 1 meter höga kan du plantera 3 thuja per meter,medan 2-2,5 per meter är tillräckligt av våra 2 meters plantor.

Hur tätt planterar man Thuja Brabant?

30-35 cm mellan plantorna blir 3/m och är lämpligt för häckplantor av thuja.

Hur sköter man Thuja Brabant?

Jorden bör vara mullrik och väldränerad. Plantorna behöver i och för sig mycket vatten, men tål inte att stå med rötterna blött under vintern. Jordförbättra kompakt eller sandig jord med Blomsterlandets planteringsjord eller blanda själv med torvmull och kogödsel.

Hur sköter man Tujor?

Tujan ska klippas i april och/eller augusti-september. På hösten bör den likt alla barrväxter ges en rotblöta för att förhindra vattenskador. Nyplanterade plantor är extra känsliga för stark sol under vårvintern innan marken tinat upp och bör då skuggas av med t ex väv för att inte få torkskador.

Hur mycket växer Tujor per år?

Thuja växer väldigt snabbt, med en tillväxt på 20 till 40 cm per år, men det är viktigt att man tar hänsyn till den fullvuxna växtstorleken när man planterar för att se till att det finns tillräckligt utrymme mellan växterna när de växer till sig.

Relaterade inlägg: