Hur vet man om man har Isofix i bilen?

Innehållsförteckning

Hur vet man om man har Isofix i bilen?

Hur vet man om man har Isofix i bilen?

Hur vet jag om min bil är utrustad med ISOFIX? Du kan antingen titta i bilens handbok eller helt enkelt se över bilen och leta efter fästena. ... Det finns tyvärr inga möjligheter att installera systemet i en bil som saknar det helt från början, bilen måste vara gjord för ISOFIX. Här kan du läsa mer om just bilbarnstolar.

Kan man sätta dit Isofix?

Tyvärr går det inte heller att eftermontera. Isofix började införas av vissa biltillverkare kring millennieskiftet. Det blev dock inte krav från ECE (Ekonomiska kommissionen för Europa) förrän år 2004.

Kan man montera Isofix i framsätet?

Svar: Isofixfästen i framstolen finns inte i så många bilar. BMW erbjuder det bara i två modeller: det är standard i Z4 och kostar 900 kr att få inmonterat i nya Active Tourer. Hos Mercedes går det bara att få fästena inmonterade i SL-modellen.

Hur ser Isofix ut?

Både bilen och bilbarnstolen måste vara försedda med ISOFIX för att systemet ska fungera. ... ISOFIX-fästena i bilar består av två fästpinnar, placerade strax bakom delningen mellan stolsdynan och ryggstödet. ISOFIX-fästena på bilbarnstolar består av en låsmekanism som passar fästpunkterna i bilen.

Hur får man loss ISOFIX?

Lossa ISOfix-fästena genom att tryck in upplåsningsmekanismen på fästena. Indikatorerna visar rött när fästena lossat (13). Tryck in spärren på var sida och skjut in ISOfix-fästena i stolens sockel (14). Dra stolen bakåt mot bilens front.

Hur mycket säkrare är ISOFIX?

En forskning i England visar att hela 52% av bilbarnstolarna som monteras med bilbälte inte sitter fast tillräckligt bra, med Isofix slipper man krånglet med bälte och detta gör även att risken för att montera bilbarnstolen fel minskar.

Kan man ha bilbarnstol i framsätet?

Bakåtvänt är rättvänt En bakåtvänd stol tar emot de våldsamma krafter som uppstår vid en krock och skyddar barnets bräckliga nacke och huvud. Därför bör barnet åka bakåtvänt upp till en vikt av 25 kg och framåtvänt tidigast från 18 kg. Det är lika säkert att montera bilbarnstolen i framsätet som i baksätet.

Har Volvo XC70 Isofix?

ISOFIX – typer av barnskydd | Barnsäkerhet | Säkerhet | XC70 2016 | Volvos support.

Vilka bilbarnstolar har ISOFIX?

Vi vill med våra många produkter ha något för alla och för att just du ska lyckas hitta vad du önskar så har vi i vårt sortiment bilbarnstolar med ISOFIX-montering från varumärken som Axkid, BeSafe, Britax, Britax Premium Line, Cybex, Good Baby, Maxi-Cosi och Stokke.

Relaterade inlägg: