Vad kostar det att sätta in en radonsug?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att sätta in en radonsug?

Vad kostar det att sätta in en radonsug?

En radonsug kostar cirka 25 000-40 000 kronor. Vattnet: Det räcker ofta med att vattnet luftas kraftigt med en särskilt konstruerad radonavskiljare. Kostnad cirka 10 000-30 000 kronor.

Finns hus utan radon?

Blåbetong som användes från 1929 fram till 1970-talet är baserat på alunskiffer som avger höga nivåer av radon. Blåbetongen användes både i inner- och ytterväggar och i bjälklag. Nyare byggmaterial innebär inte någon radonrisk.

Hur fungerar en radonsug?

En radonsug fungerar genom att sänka lufttrycket i marken och därmed motverka att radonhaltig luft från marken kommer in. En radonsug hindrar mycket effektivt radon från marken från att komma in genom små diffusa otätheter i grunden, som krymp- och sättningssprickor eller genom porösa byggmaterial som t.

Hur funkar Radonslang?

Radonskydd genom flera steg I områden som bedöms som lågrisk för radon så radonskyddar. Då lägger man en radonslang i gruset under plattan samt monterar radontätningar på uppkommande rör. Radonslangen fungerar som en radon "försäkring". Radonsäkrar gör man i områden som bedöms ha risk för höga halter av radon t.

Relaterade inlägg: