Vad kostar SEM?

Innehållsförteckning

Vad kostar SEM?

Vad kostar SEM?

Vad kostar SEM? Fördelen med SEM är att man kan börja synas i sökresultatet direkt. Däremot kostar det pengar för varje besökare man får från en annons. Det går inte att säga något exat pris utan man betalar helt enkelt per klick.

Vad kostar Search?

Att synas på Google kostar i genomsnitt 4,09 – 8,18 kr per klick i Google Ads. Det finns branscher där konkurrensen är lägre och kostnaden för att synas på Google kan där ligga på 2–5 kr per klick, även så lite som tiotals ören. Medan du inom andra branscher kan behöva betala bra över 100 kr per klick.

Hur optimerar jag min hemsida?

Det finns olika sätt att sökoptimera på ens egna hemsida. Det vanligaste är att man lyfter fram de sökord man vill att de potentiella kunderna ska hitta. Dessa kallas sökord och om man använder dem tidigt i texten ett flertal gånger kommer även ett flertal sökmotorer att ranka sidan som aktuell.

Hur jobbar man med SEM?

SEM står för Search Engine Marketing. Det är praxis att marknadsföra företag med hjälp av betalda annonser som visas på sökmotorernas resultat. Marknadsförare budar du på sökord från Google eller Bing för att rikta in sig på specifika produkter eller tjänster och visa sina annonser för de valda sökfraserna.

Relaterade inlägg: