Kan man ta bort vårtor?

Innehållsförteckning

Kan man ta bort vårtor?

Kan man ta bort vårtor?

Hur får man bort vårtor? Vårtor läker oftast av sig själva, men det kan ta månader och ibland år. Om du vill bli av med vårtor snabbare, kan du skynda på läkningen med något av ett flertal olika vårtmedel, eller frysa bort vårtorna. Du kan köpa både vårtmedel och frysmedel på apoteket.

Kan man ta bort vårtor med laser?

Behandling av vårtor Laserljuset förstör selektivt hudvårtans blodförsörjning och aktiverar kroppens immunförsvar. Vårtor stöts därefter bort utan att efterlämna ärr eller bestående pigmentförändringar. I de allra flesta fall (> 85 procent) räcker det med en behandling hos oss.

Hur funkar vårtor?

Vårtor är en upphöjd förändring i huden. De orsakas av virus och finns oftast på händer eller fötter. Vårtor försvinner oftast av sig själv, men ibland behöver de behandlas. Vårtor kan till exempel smitta genom hudkontakt.

Kan man få vårtor på benen?

Det är inte ovanligt att barn har flera vårtor. Men även vuxna kan drabbas av vårtor, vilket oftast beror på nedsatt immunförsvar. Kan både växa utåt och inåt. Förekommer främst på händer och fötter där de kan se ut på en mängd olika sätt.

Kan man ta bort vårtor på vårdcentral?

Kontakta en vårdcentral om något av följande stämmer in på dig: Du har vårtor som ger mycket besvär, till exempel är såriga eller blöder. Du har vårtor på andra ställen än händer och fötter. Du har diabetes och behöver hjälp med att behandla dina vårtor.

Hur mycket kostar det att Lasra bort vårtor?

Behandlingen sker under lokalbedövning, som görs av läkare. Behandlingen kostar FRÅN 2500:-. Vi behandlar ej patienter under 15 år. Vårtor och kondylom är ett virus som finns i blodet.

Relaterade inlägg: