Hur lång tid tar det att få ett visum till Kina?

Innehållsförteckning

Hur lång tid tar det att få ett visum till Kina?

Hur lång tid tar det att få ett visum till Kina?

När du ansöker om visum till Kina tar det vanligtvis runt fyra dagar. Om du vill att det ska gå snabbare går det ofta att betala en viss summa pengar för att få visumet inom två eller tre dagar istället. Vid ansökan via post tar det ofta upp till sju arbetsdagar.

Måste man ha visum till Kina?

Visum till Kina behövs av alla som ska resa dit. Det behövs dock inte vid mellanlandningar om man inte lämnar flygplatsen. För resor till Hongkong eller Macao behövs inte visum. Ett foto (av typen passfoto/körkortsfoto).

När ska du ansöka om visum till Kina?

  • Om det är första gången du ansöker om visum till Kina ska du lämna visumansökan och fingeravtryck samtidigt på visumcentret i Stockholm eller Göteborg. Sedan december 2017 är det inte möjligt att ansöka om Kina visum för första gången utan att lämna fingeravtryck (undantag för E-visum, se längre ner.).

Vad är ett turistvisum till Kina?

  • Turistvisum till Kina. Turistvisum är den vanligaste typen av visum och den som de allra flesta behöver. Man kan välja om visumet ska gälla för en eller två inresor till Kina. Ditt visum kommer gälla för en vistelse i Kina på 30 eller 60 dagar. Ett visum för två inresor gäller alltså i 30+30 eller 60+60 dagar och du måste lämna landet i mellan.

Kan man söka gruppvisum till Kina?

  • Entry visa / gruppvisum. Ett gruppvisum till Kina kan man söka om man är två eller fler som reser tillsammans. Fördelarna är att man slipper lämna fingeravtryck i Stockholm och man slipper även skicka in sitt pass. Efter att visumet utfärdats har man 15 dagar på sig att resa in i Kina.

Relaterade inlägg: