Vad krävs för att ta ett utökat B körkort?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att ta ett utökat B körkort?

Vad krävs för att ta ett utökat B körkort?

För att få utökad B-behörighet samtidigt som du tar ett B-körkort krävs det att:

  • Du har ett körkortstillstånd.
  • Du är permanent bosatt i Sverige eller sedan minst sex månader studerar här.
  • Du har fyllt 18 år.
  • Du har en giltig riskutbildning.
  • Du har gjort ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov).

Hur mycket kostar det att ta e körkort?

För att göra ett körprov måste du ha ett giltigt kunskapsprov. Avgiften för körprov för behörighet BE är 1650 kronor. Efter klockan 18.00 på vardagar och på helger är avgiften 2145 kronor.

Vad krävs för e körkort?

Om du har körkort för att få köra personbil, lätt lastbil, tung lastbil eller kanske buss kan du ta en ny E-behörighet. Det innebär att du får köra just det fordonet med ett tungt släp påkopplat. Behörigheten får du efter att ha klarat ett nytt kunskapsprov och ett nytt körprov hos Trafikverket.

Är det svårt att ta B96?

Med utökad behörighet på B-körkortet får du dra tyngre husvagnar efter din bil. Hur svårt är det att få behörigheten? ... Hopkoppling av bil och släp, samt säkerhetskontroll är några av delmomenten vid körprovet.

Hur går det till att ta be-körkort?

För att få BE-körkort behöver du utföra både ett nytt kunskapsprov och ett nytt körprov. Kunskapsprovet består av 55 frågor och du måste ha rätt på 44 av dem. Provet pågår i 40 minuter och frågorna handlar om bland annat trafikregler, miljö, trafiksäkerhet och kunskap om fordon och manövrering.

Har du körkort med utökad B-behörighet?

  • Med ett körkort med utökad B-behörighet (B96) får du dra en släp som väger mer än 750 kg i totalvikt. Bilens och släpets sammanlagda totalvikt får då inte vara över 4 250 kg. Om du redan har ett B-körkort kan du göra ett körprov för att få utökad B-behörighet.

Vad kostar utökad B-behörighet?

  • Hoppa till: Utökad B-behörighet är en variant av det vanliga B-körkortet. Skillnaden ligger i att du med utökad B kan dra tyngre fordonskombinationer än med ett vanligt B-körkort. Avgiften för körprov för utökad B-behörighet (B96) är 800 kronor. Efter klockan 18.00 på vardagar och på helger är avgiften 1040 kronor.

Hur mycket kostar ett körprov för utökad B-behörighet?

  • Avgiften för körprov för utökad B-behörighet (B96) är 800 kronor. Efter klockan 18.00 på vardagar och på helger är avgiften 1040 kronor. Väljer du att göra körprov för utökad B vid samma tillfälle som det vanliga körprovet för B (B+B96) kostar provet 1650 kronor.

Vad är avgiften för körprov för utökad B?

  • Avgiften för körprov för utökad B-behörighet (B96) är 800 kronor. Efter klockan 18.00 på vardagar och på helger är avgiften 1040 kronor. Väljer du att göra körprov för utökad B vid samma tillfälle som det vanliga körprovet för B (B+B96) kostar provet 1650 kronor. Efter klockan 18.00 på vardagar och på helger är avgiften 2145 kronor.

Relaterade inlägg: