När får man ta motorsågskörkort?

Innehållsförteckning

När får man ta motorsågskörkort?

När får man ta motorsågskörkort?

För att arbeta ensam med motorsåg eller röjsåg ska man vara minst 18 år (inte minderårig), det är alltså en lämplig ålder för att ta motorsågs- eller röjsågskörkort. Om man är fysiskt och psykiskt mogen är det dock tillåtet att arbeta med motorsåg och röjsåg redan från 16 års ålder om det inte är ensamarbete.

Vad kostar Röjsågskörkort?

Priser för motorsågskörkort och röjsågskörkort 1.750 kr + moms / kursdag, kurskostnaden innefattar lunch + 2 kaffe / dag och kostnad för utfärdat körkort.

Hur får man motorsågskörkort?

För att ta motorsågskörkort måste du bli godkänd på både ett teoretiskt prov samt ett praktiskt prov. Teoriprovet för motorsågskörkort består av 16-20 kryssfrågor med endast ett rätt svar på varje fråga. Beroende på vilket test du gör får du ha max 3 eller 4 fel för att bli godkänd.

Måste man ta om motorsågskörkort?

Numera är det krav på att den som använder motorsåg i sitt yrkesarbete ska ha motorsågskörkort. Även du som jobbar i din egen skog kan behöva det. Körkortet kan vara nödvändigt även för skogsägare som jobbar privat i sin egen skog eller hjälper någon annan i skogen, samt för medlemmar i en samfällighet.

Hur länge gäller Röjsågskörkort?

I dagsläget finns det ingen giltighetstid för röjsågskörkort.

Hur länge gäller Röjsågskort?

Hur länge gäller ett röjsågskort? I dagsläget finns det ingen giltighetstid för röjsågskörkort.

Hur länge gäller ett Röjsågskort?

Hur länge gäller ett röjsågskort? I dagsläget finns det ingen giltighetstid för röjsågskörkort.

Relaterade inlägg: