Hur mycket kostar det att ta Båtkort?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att ta Båtkort?

Hur mycket kostar det att ta Båtkort?

Vad kostar det att gå kursen? Navigationsgruppens pris för båtkörkort ligger på 1995 kronor. Priset innefattar då 16 timmars teori och praktik förlagt på en hel helg eller fyra vardagskvällar och vid godkänd examination ge du ett båtförarintyg.

Vad kostar förarintyg?

Totalpris för förarbevis: 3125 kr. Pris för distansutbildning är 9 kr beroende på om kursmaterial önskas eller inte. Utbildningsgaranti innebär att du får komma tillbaka och gå kursen igenom om du inte klarar av provet.

Hur lång båt får man köra utan förarbevis?

Dock skall du följa Sjölagen, där det till exempel ingår att du måste vara nykter som ansvarig ombord. Det är först när din båt blir längre än 12 meter och bredare än 4 meter som det krävs ett intyg. Kustskepparintyg. För att ta Kustskepparintyget måste man först ta Förarintyg båt, samt genomföra en båtpraktik.

Hur stor båt får jag köra utan skeppar examen?

En skepparexamen krävs för att få köra en fritidsbåt som är större än 12×4 meter, och för att köra båtar i kommersiellt syfte med upp till 12 passagerare ombord. Begreppet skepparexamen är en äldre form av examen som idag omarbetats till, och ersatts av, kurserna Fartygsbefäl klass 8 och Kustskepparintyg.

Varför förarbevis båt?

Förarintyg. Ger de grundläggande kunskaperna i navigation och reglerna för hur man uppträder på sjön.

Hur stor båt får man ha?

Många undrar hur stor båt man får köra med förarbevis och det tydliga svaret på denna fråga är att alla båtar som är upp till 12 meter långa och 4 meter breda får framföras med ett vanligt förarbevis för båt.

Relaterade inlägg: