Vad kostar det med Moppekort?

Innehållsförteckning

Vad kostar det med Moppekort?

Vad kostar det med Moppekort?

Du betalar 150 kr och skickar in blanketten tillsammans med foto på dig själv (måste vara godkänt för id-handlingar) och får sedan ditt förarbevis. Fram till du får ditt förarbevis kan du köra moped med vanlig legitimation dock högst i två månader från och med utfärdat kunskapsprov.

Vad kostar det att göra om en bil till mopedbil?

Från och med den 15 juli i år ändrar Transportstyrelsen de gamla reglerna för A-traktorer. Nu blir det enklare för hemmabyggare att skapa sin egen A-traktor från en vanlig personbil. En ny mopedbil kan kosta över 200 000 kr – medan det nu finns möjlighet att göra om en fin personbil från cirka 50 000 kr.

Vad är körkort för moped?

  • Allt bygger på att det finns två olika typer av körkort för moped. AM-körkort eller körkort för klass 1 är den ena och ger dig tillstånd att köra mopeder i klass 1. Dessutom ingår ett förarbevis för klass 2. Den andra typen av körkort för moped kallas förarbevis för klass 2. Det förarbeviset ger dig tillstånd att köra mopeder inom klass 2.

Hur tar du mopedkörkort på effektivaste sätt?

  • En komplett guide till hur du tar mopedkörkort på effektivaste sätt. ... För att starta processen mot moppe-körkort måste du ansöka om körkortstillstånd. ... Provet kostar 325 kr dagtid och 400 kr efter klockan 18.00 på vardagar och på helger.

Vad är utbildningen för mopedkörkort?

  • Utbildningen för att ta mopedkörkort består av en teoretisk del och en praktisk del. Utbildningen för mopedkörkort är minst 12 timmar lång varav minst 4 timmar är praktisk träning, där övningskörning i trafik ingår. Resten är teoretisk utbildning.

Vad krävs för att köra mopedbil?

  • Krävs det ett körkort för att köra mopedbil? Ja. För att kunna köra en mopedbil krävs ett körkort antingen; för mopedbil, ett så kallat AM körkort, eller ett körkort med behörighet A eller B, traktorkort eller förarbevis för moped klass 1 (utfärdat före 1 oktober 2009).

Relaterade inlägg: