Vad kostar det att tvätta en persisk matta?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att tvätta en persisk matta?

Vad kostar det att tvätta en persisk matta?

Trasmatta eller maskinvävd matta. Vår minimidebitering för mattvätt är 595 kronor. Alla priser inkluderar fri transport till och från vårt tvätteri.

Hur tvättar man en persisk matta?

Regelbunden dammsugning, samt eventuell vädring i ren frisk luft, brukar räcka långt för att en orientalisk ullmatta i god kvalitet ska må bra och förbli fin under många, många år. Tvätta inte en ullmatta i onödan. Om en äkta orientalisk matta behöver tvättas så rekommenderas plantvätt på ett professionellt tvätteri.

Kan man tvätta en äkta matta?

Små mattor kan tas ut och piskas med en kvast eller gammaldags mattpiskare för att få bort dammet från mattan. Medan det finns gott om ansedda mattrengöringsfirmor som ger bra service till rimligt pris, kan du rengöra dina orientaliska mattor själv.

Kan man tvätta Viskosmatta?

Dammsug din viskosmatta regelbundet och tänk på att dammsuga “medhårs” och att inte använda borstar. Rengör inte fläckar med vanligt vatten då detta kan skada mattan. Lämna istället in den på ett tvätteri. De flesta mattor fäller lite och det är helt normalt.

Kan man tvätta persiska?

Men om det behövs en rejäl uppfräschning av din persiska matta så går det att på ett enkelt och smidigt sätt att torka den ren med en kraftig skurtrasa som är urvriden i en mild lösning av såpvatten. Såpa har en naturlig förmåga att återfetta ull som är mycket bra för mattan.

Hur tar man bort fläckar på äkta mattor?

Fukta en ofärgad bomullstrasa med ett milt rengöringsmedel och badda försiktigt. Skulle fläcken vara kvar, prova med en svag ammoniaklösning och badda återigen, följ upp med en svag ättikslösning om fläcken ej försvunnit. Torka torrt. Sot: Dammsug försiktigt upp sotet och undvik att dra munstycket över mattan.

Relaterade inlägg: