Hur kolla årsredovisning bostadsrättsförening?

Innehållsförteckning

Hur kolla årsredovisning bostadsrättsförening?

Hur kolla årsredovisning bostadsrättsförening?

I resultaträkningen kan du se om bostadsrättsföreningen har gått med antingen vinst eller förlust under räkenskapsåret. Du kan också se var föreningens intäkter kommit ifrån, och vad som har kostat pengar. Genom att jämföra detta med föregående år kan du få en uppfattning om vad som har påverkat resultatet.

Måste bostadsrättsförening lämna årsredovisning?

En bostadsrättsförening är skyldig att självmant skicka in årsredovisningen till Bolagsverket om föreningen når upp till mer än ett av följande gränsvärden för vart och ett av de två senaste räkenskapsåren. Mer än 50 anställda i medeltal. Mer än 40 miljoner kronor i redovisad balansomslutning.

Vad är resultatdisposition Brf?

I årsredovisningen finns det även en resultatdisposition, denna visar hur mycket av medlen som används av underhållsfonden. Varje år får föreningen med ett balanserat resultat, detta tillsammans med årets resultat tar sedan hänsyn till årets avsättning till underhållsfonden samt hur mycket som nyttjats ur fonden.

Får en bostadsrättsförening gå med förlust?

– Det finns inget förbud mot att en bostadsrättsförening går med underskott. Slutsatsen enligt FAR:s utredning är att en förening kan med underskott i ett eller flera år och ha en ansamlad förlust i det egna kapitalet utan att styrelseledamöterna kan ställas till ansvar för det.

När ska årsredovisningen vara inne bostadsrättsförening?

Senast sex månader från räkenskapsårets utgång ska bokslutet presenteras på föreningsstämman. Stora föreningar skickar därefter sin årsredovisning till Bolagsverket senast en månad efter föreningsstämman.

Vad krävs för en bostadsrättsförening?

Krav på en bostadsrättsförening Föreningen ska ha minst tre medlemmar. Föreningen ska bestå av minst tre lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Det kan vara både lägenheter och lokaler. Föreningen ska ha en styrelse med minst tre personer som företräder medlemmarna.

Relaterade inlägg: