Vem får vara med i akademikernas a-kassa?

Innehållsförteckning

Vem får vara med i akademikernas a-kassa?

Vem får vara med i akademikernas a-kassa?

Tillsammans är vi fler än 750 000 akademiker som skapar trygghet. Med medlemsavgiften försäkrar man inkomsten. Alla som arbetar har rätt att vara med i a-kassan. Den som redan har en högskoleutbildning på 150 hp eller studerar mot 180 högskolepoäng kan bli medlem i Akademikernas a-kassa.

När ansöka om a-kassa?

Du måste vara helt arbetslös och ha varit inskriven hos oss under minst fyra veckor efter att du blev arbetslös. Tänk på att ansöka innan du reser. Du ansöker hos Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF.

Vilket fackförbund tillhör Socialpedagog?

Akademikerförbundet SSR är det fackliga yrkesförbundet för socialvetare, beteendevetare, ekonomer, folkhälsovetare, personalvetare, samhällsvetare, socionomer och andra inom socialt arbete. Många är chefer och egenföretagare. Medlemmarna finns inom alla sektorer på arbetsmarknaden.

Är det bra att vara medlem IA kassa?

Nej, du måste inte vara med i någon a-kassa om du inte vill. Men precis som att det känns skönt att veta att du är försäkrad om något skulle hända med dig så är det skönt att veta att din inkomst är försäkrad om något skulle hända med ditt jobb.

Relaterade inlägg: