Vad kostar det att gå med i Akassa?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att gå med i Akassa?

Vad kostar det att gå med i Akassa?

Det kostar 130 kronor per månad att ha en arbetslöshetsförsäkring. Smartast är att betala avgiften med autogiro eller e-faktura – både för dig och miljön. Avgiften betalas i efterskott och det är samma inbetalningsuppgifter varje månad.

Kan man vara med i Unionens a-kassa utan att vara med i facket?

Det korta svaret på den frågan är ja - man kan vara med i a-kassan utan att vara med i något fackförbund. I grunden är a-kassan och ett fackförbund två helt olika saker med olika funktioner. A-kassa är en förkortning av arbetslöshetskassa medan ett fackförbund är en organisation för de som arbetar.

Hur går man med i en a kassa?

Oftast kan du bli medlem på a-kassans hemsida där du fyller i de uppgifter som krävs för ditt medlemskap. I vissa fall måste du signera din ansökan med BankID eller Mobilt BankID. Du kan även skriva ut en pappersblankett och skicka in din ansökan på posten.

Hur mycket får jag unionen?

Maxbelopp för ersättning – enligt ordinarie regler För dig som får inkomstbaserad ersättning är den högsta ersättningen för de första 100 dagarna 910 kronor per dag och därefter som mest 760 kronor per dag. För att den högsta ersättningen behöver du ha tjänat 25 025 kronor eller mer i genomsnitt före arbetslösheten.

Vad krävs för att få a-kassa kommunal?

Vad krävs för att få ersättning från a-kassa?

  • Du har jobbat i minst 6 månader med minst 60 timmar per kalendermånad under det senaste året.
  • Du har jobbat i minst 420 timmar under 6 sammanhängande månader, med minst 40 timmar i var och en av de 6 månaderna under det senaste året.

Relaterade inlägg: