Vad kostar tömning av dödsbo?

Innehållsförteckning

Vad kostar tömning av dödsbo?

Vad kostar tömning av dödsbo?

Kostnaden för städning av dödsbo ligger på 60 kr per kvadratmeter då inte RUT-avdraget kan användas på dödsbo. Det som skiljer pris på städning av dödsbo mellan villa och lägenhet är därför endast storleken som ska städas, samt att villor oftast har fler biytor som kan önskas städas.

Vad kostar en värderingsman dödsbo?

Själva värderingen är gratis. Svenska Sterbhus har kunniga värderare. Städningen i ett dödsbo kostar som en normal flyttstädning - men man får inte använda Rut-avdrag. Tömningen kostar som när man anlitar en flyttfirma.

Vem värderar ett dödsbo?

Ibland värderar man lösöret schablonmässigt då man gör bouppteckningen. Den värderingen är dock rent schablonmässig och lämpar sig inte för arvskiften. Ett sätt att värdera lösöret är att anlita en värderingsman. Är ni överens kan ni dock bestämma värdet själva och därmed använda uppskattade värden.

Hur värderar man ett dödsbo?

Värdering av möbler När man värderar egendom vid en bodelning eller vid ett arvskifte så använder man sig av antingen marknadsvärdet eller bruksvärdet. Som huvudregel är det marknadsvärdet som avgör tillgångarnas värde. Marknadsvärdet är det värde som gäller på marknaden, dvs försäljningsvärdet.

Relaterade inlägg: