Vad kostar en resa till Lofoten?

Innehållsförteckning

Vad kostar en resa till Lofoten?

Vad kostar en resa till Lofoten?

Resan tar 18 tim och 43 min och liggvagn kostar från 574 kr enkel resa. Därifrån tar du buss till Svolvaer i Lofoten (4 tim). Eller flyg med SAS eller Norwegian till Tromsö eller Bodö och vidare med Widerøe till Stokmarknes, Andenes (Vesterålen), Svolvaer eller Leknes (Lofoten).

Hur tar man sig till Lofoten?

Det finns flera olika alternativ för att ta sig till Lofoten. Har man mycket tid på sig rekommenderar jag att man åker bil eller husbil för att uppleva den norra delen av Sverige. Det går även bra att flyga till Kiruna och sedan ta en hyrbil för vidare körning in i Norge.

Kan man åka bil till Lofoten?

Att köra bil mellan Stockholm och Lofoten Om man väljer att åka den snabba rutten så tar det ungefär 18 timmar enkel väg, och då är en båtresa på tre timmar inräknad. Man kan välja mellan att åka upp till Sundsvall eller Örnsköldsvik, korsa Sverige via Arjeplog och tillslut nå Bodø för att åka båt sista vägen.

Var ska man bo i Lofoten?

  • Henningsvær Guesthouse. Hotell i Henningsvær. ...
  • Nusfjord Arctic Resort. Hotell i Nusfjord. ...
  • Thon Hotel Svolvær. Hotell i Svolvær. ...
  • Anker Brygge. Hotell i Svolvær. ...
  • Thon Hotel Lofoten. Hotell i Svolvær. ...
  • Statles Rorbu- og Konferansesenter AS. Hotell i Leknes. ...
  • Live Lofoten Hotel. Hotell i Stamsund. ...
  • Brygga Restaurant and Rooms. Hotell i Å

Hur många bor i Lofoten?

Lofoten tingsrättsdistrikt omfattar kommunerna Vågan, Vestvågøy, Flakstad, Moskenes, Værøy och Røst, är 1226 kvadratkilometer stort och har 24 262 invånare år 2016. Lofoten har en av landets äldsta berggrund. De äldsta bergarterna är omkring 2 miljarder år gamla.

När kan man se valar i Norge?

Valarna som finns längs den norska kusten visar upp sig för både turister och lokalbefolkningen. I Vesterålen kan man se dessa havets jättar året runt. Guidade turer erbjuds både i Stø och Andenes. I Andenes kommer man snart kunna besöka det spektakulära museet The Whale, som planeras öppna år 2023.

Relaterade inlägg: