Kan man ta bort leverfläckar i ansiktet?

Innehållsförteckning

Kan man ta bort leverfläckar i ansiktet?

Kan man ta bort leverfläckar i ansiktet?

Vissa födelsemärken kan tas bort genom ett mindre ingrepp på en vårdcentral, medan andra behöver opereras bort på en specialistmottagning. Det beror på hur födelsemärket ser ut, och var det sitter. Inom den offentliga sjukvården tas födelsemärken endast bort om det finns en medicinsk anledning att göra det.

Hur opererar man bort födelsemärke?

Läkaren tar bort en avlång, båtformad bit hud med födelsemärket i mitten, om det är ett runt märke. Då blir det lättare att sy ihop sårkanterna utan att huden veckas. Stygnen täcks sedan med ett förband. Hur lång tid stygnen ska sitta kvar kan variera mellan 1–3 veckor beroende på var på kroppen ingreppet har gjorts.

Kan man ta bort leverfläckar med laser?

Leverfläckar, födelsemärken och hudförändringar kan upplevas som missprydande. Vissa människor väljer därför att ta bort leverfläckar och födelsemärken, antingen kirurgiskt, genom frysning eller med laser.

Hur man tar bort Fibrom?

Hudflikar och fibrom är ofarliga och behandlas i stort sett endast av kosmetiska skäl – även om de i vissa fall kan orsaka irritation och klåda p.g.a. skav mot kläder eller smycken. Dessa kan lätt behandlas genom att man bränner bort dem med diatermi.

Relaterade inlägg: