Hur mycket kostar en översättare?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar en översättare?

Hur mycket kostar en översättare?

Pris: Priset per ord för översättningar varierar från cirka 0.80 – 2.70 kr exklusive moms och priset per timme varierar från cirka 4 kr exklusive moms. Vårt exempel: Hos oss kostar en svensk text på 1 000 ord cirka 2 250 kr exklusive moms att översätta till engelska.

Vem får översätta böcker?

Bokförlag kan söka bidrag för översättning av svensk litteratur och dramatik till andra språk. Med svensk litteratur menas litteratur skriven på svenska eller något av de nationella minoritetsspråken.

Får man översätta en bok?

– Nybörjare tror ofta att översättning handlar om att översätta ord för ord, som om man vill visa att man förstår varje ord. Men så får man inte översätta. Orden har en kulturell betydelse som man helst ska kunna se nyanser hos. Det gäller också att kunna nagelfara sin egen text.

Hur får man jobb som översättare?

Universitetsutbildningarna berättigar inte automatiskt till auktorisation som översättare. För att bli auktoriserad översättare krävs att man uppfyller vissa krav och klarar de prov som Kammarkollegiet håller. Proven hålls vanligtvis varje vår och höst men inte alltid för alla språk.

Relaterade inlägg: