Vad kostar tjänstepension för företaget?

Innehållsförteckning

Vad kostar tjänstepension för företaget?

Vad kostar tjänstepension för företaget?

Arbetsgivaren betalar normalt in 4,5 procent av din månadslön på upp till 42 625 kronor till tjänstepensionen (2021). Dessutom 30 procent på lönen över det. En lön på 30 000 kr per månad kan ge 16 200 kr per år i sparande.

Hur ansluta sig till kollektivavtal?

Du som arbetsgivare blir bunden av kollektivavtal genom att bli medlem i en arbetsgivarorganisation eller genom att teckna ett så kallat hängavtal. En del arbetsgivarorganisationer fungerar även som branschorganisationer. Det kan innebära att du som medlem i en branschorganisation även blir bunden av kollektivavtal.

Är mitt företag anslutet till kollektivavtal?

Fråga din arbetsgivare eller ring Unionen för att ta reda på om det finns kollektivavtal på din arbetsplats. Som medlem kan du också se det om du är inloggad.

Är arbetsgivaren skyldig att betala tjänstepension?

Tjänstepension är inte obligatoriskt En arbetsgivare utan kollektivavtal behöver inte betala tjänstepension eller några försäkringar för sina anställda. ... Även ett företag utan kollektivavtal måste dock betala arbetsgivaravgifter.

Hur skriver man ett kollektivavtal?

Med kollektivavtal slipper du krånglet, samtidigt som du tar ansvar för dina anställda. Det finns två sätt att teckna kollektivavtal. Antingen går företaget med i en arbetsgivarorganisation eller så tecknar ni ett hängavtal med ett fackförbund.

Relaterade inlägg: