Hur tar man bort tandsten hos tandläkaren?

Innehållsförteckning

Hur tar man bort tandsten hos tandläkaren?

Hur tar man bort tandsten hos tandläkaren?

När tandsten väl har bildats på dina tänder kan du inte borsta bort den själv. Din tandläkare eller tandhygienist måste skrapa bort den med speciella verktyg. Om tänderna blivit missfärgade kan de bli rena och vitare genom professionell tandrengöring och puts.

Kan man ta bort tandsten själv?

Att ta bort tandsten själv är svårt, och kan framförallt vara farligt för tänder och tandkött. Det går helt enkelt inte att göra så värst mycket åt det själv hemma. Men – med en eltandborste från Philips får du verkligen rätt verktyg för att förebygga uppbyggnaden av tandsten.

Kan man ta bort tandsten med laser?

Ett annat sätt att ta bort tandsten är att använda olika instrument för att skrapa bort bakteriebeläggningar och tandsten. Metoden används också som ett komplement till ultraljudsinstrumentet. En relativt ny metod är att använda en så kallad kirurgisk laser.

Vad är Tandstensborttagning?

Tandstensborttagning utförs hos en tandhygienist. Tandsten som ligger synligt på tandköttsraden kan oftast tas bort utan bedövning. Det kan ila lite och vara lite obehagligt, men det gör inte ont. Tandsten under tandköttsraden brukar kännas mer och bedövning kan behövas, speciellt om du har djupa tandköttsfickor.

Hur mycket kostar det att ta bort tandsten?

  • För att kontrollera och åtgärda den lösa tråden, så länge den inte lossnat helt då det kräver ytterligare åtgärd, kostar det ca 1100kr. Att ta bort tandsten kostar olika beroende på mängd och om det finns en tandlossningsproblematik. Ett besök hos tandhygienist för behandling kostar ca 1200-1500kr.

Hur mycket kostar ett besök hos tandhygienist?

  • Ett besök hos tandhygienist kostar mellan 910-1770 kr beroende på behandlingens omfattning och behov. Finns det allmäntandvårdsbidrag sparade så blir det motsvarande avdrag från besökets kostnad.

Vad är Sveriges bästa garanti på tandvård?

  • Sveriges bästa garantier. För en trygg och säker tandvård ger vi dig fem års garanti på implantat, kronor och broar, samt två år på lagningar. Avboka en tid. Vid förhinder är det viktigt att kontakta oss så snart du kan, senast 24 timmar innan avsatt besök. Uteblivna besök eller sena återbud debiteras.

Relaterade inlägg: