Var kan man köpa Dillpion?

Innehållsförteckning

Var kan man köpa Dillpion?

Var kan man köpa Dillpion?

Dillpion 3 liter Svenskt Sigill.

Vilken gödning till pioner?

På våren och direkt efter blomning kan ni mylla ner några nävar med kogödsel kring pionerna. Jag brukar även vattna med mikrober ett parsgånger under vår och försommar. Det fungerar som probiotika till pionerna som kan drabbas av olika svampsjukdomar.

Är pion perenn?

Vacker perenn som blommar med fyllda, rosa, underbart doftande blommor. Blomrik i soliga lägen. Vacker pion som får fyllda, mörkröda blommor. Väldoftande.

Är pion flerårig?

Pionsläktet består av cirka trettio olika arter av såväl fleråriga halvbuskar som örter.

När blommar Dillpion?

Paeonia tenuifolia (dillpion) En låg sort med praktfulla, enkla, julröda blommor. Mycket tunna, trådiga blad. Blommar tidigt på våren och vissnar ofta ner helt redan i juli-augusti.

Hur förökar man Dillpion?

Hur kan jag föröka mina dillpioner? Odla svarar: Det är enklast på hösten. När pionerna gått i vila så kan man ta upp och dela roten så att det blir några "ögon" på varje del.

När ska man gödsla pioner?

Pioner vill stå grunt, rötterna ska bara komma precis under jordytan. Om pionerna inte blommar kan det vara ett tecken på att de står för djupt. Busk/trädpion vill stå något djupare och få mer plats för sina rötter. Gödsla med naturgödsel på våren, efter blomning är det bra att strö ut lite benmjöl runt pionerna.

Relaterade inlägg: