Är abessinier?

Innehållsförteckning

Är abessinier?

Är abessinier?

Abessiniern påminner om den afrikanska vildkatten, tamkattens stamfader. Abessinierns historia är oklar, men den togs sannolikt med till England från Abessinien (numera Etiopien) av armépersonal på 1860-talet. De tidiga abessinierna korsades med brittisk korthår och senare med orientaliska raser.

Hur mycket kostar en raskatt?

Priset för en katt kan variera mycket. På Blocket har man t ex satt en minimikostnad på 500 kr. Sen kan priset vara högre eller lägre beroende på ras, vilka föräldrar katten har och så vidare. En raskatt kostar ofta 7000 kr eller mer.

Hur mycket kostar en Savannah katt?

Savannah – 160 000 kronor Det här ska vara en av de friskaste katterna enligt experterna. Finns inte med som godkänd ras på Sveriges kattklubbars riksförbund, Sveraks lista. Lägstapriset för en Savannah är 35 000 kronor.

Vad kostar en russian blue kattunge?

Russian blue föds numera upp över hela Europa, och det finns många professionella uppfödare som gör allt de kan för sina katter. Den som tänker skaffa sig en russian blue måste lägga mellan 50 kronor på bordet.

Kan abessinier vara?

Abessiniern är en mycket livlig kattras som är lekfull även i vuxen ålder och som älskar att klättra och busa. Abessiniern är matglad och nyfiken. Abessinier är väldigt sociala och kan lätt tränas till att gå i sele och koppel, sitta på axlar och apportera. Man kan kalla abbyn för katternas Ferrari.

Hur gammal blir en abessinier?

En katts ålder i människoår
Kattens ålderMänsklig ålder
0-1 månad0-1 år
2-3 månader2-4 år
4 månader6-8 år
6 månader10 år

Vad kostar det att köpa en ragdoll?

En raskatt kan därför kosta från 15 000 kronor och mer – katter som uteslutits från avel finns det ofta att få tag i billigare. Runt 10 000 kronor får man oftast räkna med.

Relaterade inlägg: