Hur mycket får man i pant för en back?

Innehållsförteckning

Hur mycket får man i pant för en back?

Hur mycket får man i pant för en back?

Ingredienser: Pant tillkommer med 30:- för varje back läsk vid köp på Torebrings Gross Online. Tombackar krediteras vid retur till Torebrings.

Finns Läskbackar?

Dryckesavdelningen domineras av färgglada petflaskor. De flesta butiker har inte ens läskbackar längre. Orsaken är att de stora bryggerierna har slutat leverera sötdricka i 33 centiliters returflaskor. Lättöl och mineralvatten finns dock kvar i denna form.

När försvann Läskbackar?

På 50-talet var det Blodapelsin, Loranga, Pommac och Sockerdricka som gällde. Från början enstaka flaskor, sedan kom backen. Men nu är det slut. Från vecka 6 slutade Spendrup leverera läsk i 33-centilitersflaskor i röda backar.

Vad är panten på en röd back?

Läsken i den röda backen kostade oftast två kronor(39.90 per back) plus pant. ... Den röda backen med läsk säljs fortfarande till restauranger, till livsmedelskedjorna säljs bara öl och vatten i glasflaskor.

Var kan man köpa Läskbackar?

Fortfarande finns det läsk i rödbackar på några lokala platser. Krönleins bryggeri säljer en del i södra Sverige, Åbro i några lokala butiker i Vimmerby med omnejd. Annars PET. Eller så kan man gå till en restaurang eller ett fik.

När försvann Läskbacken?

De gamla returglasen placerar sig tillsammans med bag-in-box och kartong som de bästa alternativen, följt av PET och sist glasflaska för engångsbruk. Den röda läskbacken med returglas har sedan 2013 fasats ut ur livsmedelsbutikerna.

Relaterade inlägg: