Hur mycket är växa-stödet?

Innehållsförteckning

Hur mycket är växa-stödet?

Hur mycket är växa-stödet?

Växa-stödet gäller för ersättningar upp till 25 000 kronor per kalendermånad. På ersättningar över 25 000 kr per månad ska du betala fulla arbetsgivaravgifter. Stödet gäller bara för den först anställda, det vill säga du kan inte få stöd för fyra personer som arbetar tre månader vardera under ett år.

Vad kostar en anställd med växa stöd?

Sök Växa-stödet Det är ett stöd som innebär att du som enmansföretagare enbart behöver betala ålderspensionsavgiften, (10,21 procent), på den ersättning som betalas till den första medarbetaren du anställer.

Vad är ett växa företag?

Som växa-företag räknas även ett enmansföretag som har en anställd från 10 september 2020 (eller då verksamheten påbörjas) fram till dess att anställningen påbörjas. ... En arbetsgivare som inte har några anställda sedan 10 september 2020 anställer sin först anställde .

Vad menas med först anställd?

Vad innebär växa-stödet? Arbetsgivaravgifter och allmän löneavgift sänks från 31,42 procent till 10,21 procent för den första anställda medarbetaren, enligt Näringsdepartementet. Vidare ska anställningen ska omfatta minst tre månader och det krävs att den anställda jobbar minst 20 timmar i veckan.

Hur bokför man växa stöd?

Under Personal - Anställda, fliken Skatt och arbetsgivaravgift markerar du rutan Växa-stöd för första anställda för anställda som har rätt till växa-stöd. Då kommer arbetsgivaravgiften att reduceras för den anställde de första 24 månaderna.

Hur länge reducerad arbetsgivaravgift?

Den lägre avgiften gäller ersättningar upp till max 25 000 kronor per månad och arbetsgivare. På ersättning över 25 000 kronor betalar du arbetsgivaravgifter med 31,42 procent. Reglerna är tillfälliga och gäller till och med .

Relaterade inlägg: