Kan man få a-kassa om man har nystartsjobb?

Innehållsförteckning

Kan man få a-kassa om man har nystartsjobb?

Kan man få a-kassa om man har nystartsjobb?

Om du får har ett nystartsjobb på 100 procent får du full lön enligt kollektivavtal och är inte tillgänglig för andra jobb, därför har du inte rätt till ersättning. Om du istället har ett nystartsjobb på 50 procent kan du ersättning på deltid från a-kassan, i max 60 deltidsveckor.

När Kan du söka lönebidrag?

  • Lönebidrag – när du anställer någon med en funktionsnedsättning. Du kan söka lönebidrag när du anställer en person med nedsatt arbetsförmåga. Arbetsförmedlingen står då för en del av lönen under en period. Lönebidraget är till för att kompensera för de anpassningar som kan behöva göras på arbetsplatsen.

Hur kan du söka lönebidrag på arbetsplatsen?

  • Du kan söka lönebidrag när du anställer en person med nedsatt arbetsförmåga. Arbetsförmedlingen står då för en del av lönen under en period. Lönebidraget är till för att kompensera för de anpassningar som kan behöva göras på arbetsplatsen.

Vad är nivån på lönebidraget?

  • Nivån på lönebidraget påverkas av lönekostnaden och arbetsförmågan hos den du vill anställa. Tillsammans med er gör vi en bedömning av personens arbetsförmåga. Du kan få bidrag för den del av lönekostnaden som inte är högre än en bruttolön på 20 000 kronor per månad för heltid.

Vad kostar en anställd?

  • Vad kostar en anställd? En anställd som har 360 000 i årslön kostar totalt 533 648 kr. Välj månadslön: När du anställer en person tillkommer extra kostnader utöver lönen som du bör ta med i beräkningen. Vi kan inte ge dig en exakt kostnad, utan en uppskattning på vad som kan tillkomma.

Relaterade inlägg: