Vad är en låscylinder?

Innehållsförteckning

Vad är en låscylinder?

Vad är en låscylinder?

En låscylinder är den del av låset som du sätter nyckeln i och som monteras på ett cylinderlåshus (se skissen nedan).

Var köpa låscylinder?

Låscylinder - Biltema.se. Köp & Hämta - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Hur fungerar en låscylinder?

Ett cylinderlås låses med nyckel från utsidan och vanligtvis med vred från insidan. Nyckeln påverkar ett antal stift inne i cylindern som styr låsmekanismen. Har en nyckel till ett cylinderlås försvunnit kan vi lägga om cylindern åt er.

Hur mycket kan man byta låscylinder på dagtid?

  • Räkna med 2000 kr till 3000 kr för att byta låscylinder på dagtid inklusive material. Tyvärr vill man ju oftast ha det bytt under jourtid på grund av att man tappat nyckeln. Då kan du räkna med ytterligare 1000 kr. Via hyresvärden och bostadsrättsföreningen brukar det kosta mellan 10 kr.

Vad är ovala standardcylinder?

  • Ovala standardcylinder används för innerdörrar, balkong- och altandörr samt fönsterlås. Låscylindrar kategoriseras även efter nyckelämnet, där man skiljer mellan nya och kopieringsskyddade ämnen som ASSA d12 och ASSA Twin Max samt äldre och oskyddade ämnen som till exempel ASSA 700 serien. Läs gärna mer i vår guide om låscylinder.

Vad är Timtaxan för låscylinder?

  • Beroende på var i landet du bor kan timtaxan variera men räkna med att de vill ha betalt för 1 h för själva låsbytet och beroende på avstånd kan det bli mer tid. Räkna med 2000 kr till 3000 kr för att byta låscylinder på dagtid inklusive material.

Relaterade inlägg: