Vad är en barnförsäkring?

Innehållsförteckning

Vad är en barnförsäkring?

Vad är en barnförsäkring?

En barnförsäkring ger ersättning vid både sjukdom och olycksfall men ingen barnförsäkring ersätter alla händelser utan det finns begränsningar i försäkringsskyddet. För att få ersättning måste ditt barn ha drabbats av en händelse som omfattas av försäkringen. Skador eller sjukdomar kan ersättas på olika sätt.

Vad händer efter barnförsäkring?

Den som har kvar barnförsäkringen kan få ett betydande engångsbelopp för bestående skada (medicinsk invaliditet) och för bestående arbetsoförmåga (ekonomisk invaliditet), plus en månadsersättning – en ersättning som kan betalas ut innan det går att bedöma den framtida arbetsförmågan.

Vad kostar en barnförsäkring Trygg-Hansa?

Trygg-Hansas barnförsäkring kostar ungefär 170 kr i månaden räknat med ett försäkringsbelopp på 600 000 kr. För ett försäkringsbelopp på kr kostar försäkringen ungefär 230 kr i månaden.

När kan jag försäkra mitt barn?

Teckna en försäkring så tidigt som möjligt efter barnets födelse. En försäkring gäller inte för det som har hänt innan försäkringen börjat gälla. Har ditt barn redan blivit sjukt eller skadat innan du köpt försäkringen finns också en risk att du efter hälsoprövning inte beviljas en komplett barnförsäkring.

Relaterade inlägg: