Hur mycket kostar det att gå med i facket?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att gå med i facket?

Hur mycket kostar det att gå med i facket?

De allra flesta fackförbund har en månadsavgift som är inkomstbaserad. Det innebär att din inkomst är avgörande för hur mycket du betalar för ditt medlemskap. Ett medlemskap i Unionen kostar i dagsläget 225 kronor i månaden för den med en inkomst på 20 901–25 000 kronor i månaden.

Vad kostar det att bli medlem i HRF?

Du betalar en årlig serviceavgift till Hotell- och restaurangfacket på 0,51 procent av lönesumman samt en fast årsavgift på 7,5 % av ett prisbasbelopp. Detta gäller alla kollektivavtal tecknade från och med 1 januari 2017. Premierna för försäkringarna kan variera från år till år.

Varför ska man vara med i Handels?

Att vara medlem i både förbundet och a-kassan ger dig tillgång Handels alla förmåner och försäkringar samt arbetslöshetsförsäkringen. Det innebär också att du får Handels inkomstförsäkring som gör att du kan skydda hela din lön vid arbetslöshet.

Varför ska man vara med i facket Handels?

Ni har bra förutsättningar för att jobba fackligt på arbetsplatsen och förhandla med arbetsgivaren. Kollektivavtalet säkrar att du har rätt lön, garanteras löneökningar och har schysta villkor i övrigt. Facket har också sett till att du får mer pengar bland annat när du är sjuk, föräldraledig och när du går i pension.

Relaterade inlägg: