Vad ska jag köpa för gitarr?

Innehållsförteckning

Vad ska jag köpa för gitarr?

Vad ska jag köpa för gitarr?

Nybörjaren bör ha i åtanke innan man väljer en akustisk gitarr att nylonsträngade passar bäst för klassisk musik och inte plektrumspelande. Vill man spela rock, pop eller blues bör man välja en stålsträngad gitarr istället för en nylonsträngad.

Hur stor gitarr?

Storlekar. Ska ett barn spela på gitarren bör inte ett fullstort instrument köpas. Allmänt rekommenderas 1/2-storlek för 5–8 år och 3/4-storlek för 8–12 år. Ibland finns det även 1/4-storlek avsedda för ännu lägre åldrar.

Var köper man gitarr?

Här på Musikcenter har vi flera olika varianter av gitarrer, förstärkare och tillbehör för den ultimata musikaliska upplevelsen. Gitarren är ett av de vanligaste men också mest mångsidiga instrumenten och är väldigt populär i många musikstilar världen över.

Vad är stålsträngad gitarr?

Stålsträngade gitarrer har strängar med en metallkula längst bak, precis som man kan se på strängarna för en elgitarr eller basgitarr. Dessa strängar skall inte knytas, och det finns olika stall för olika modeller av stålsträngade gitarrer. Det vanligaste stallet har sex hål som går rakt in i gitarrkroppen.

Vilka strängar ska jag köpa?

009 som är en lätt töjbar tjocklek på bekostnad av ton. 0.10 Nickel spunna är den vanligaste tjockleken - ger stabilitet. 011 Eller tjockare passar den som spelar jazzgitarr eller har ett härdare anslag. 009 Mjukare, lätt att bända men kan vara svårare att behålla stämningen .

Vilken elbas ska jag köpa?

Är du nybörjare har vi riktigt fina paketlösningar med basgitarr, både med 4-strängade och 5-strängade el-basar. ... Fördelen med en 5-strängad bas är att den har en extra djup sträng så tonomfånget blir större och man får ännu mera djup i basen. Gillar du hårdrock är den 5-strängade elbasen bästa valet.

Vad kostar det att stämma en gitarr?

En polyfonisk stämapparat indikerar alla strängar samtidigt på displayen och du minskar alltså antalet moment varje gång du stämmer din gitarr. Priset är dyrare och ett exempel är HT-6 Polyphonic Tuner från DigiTech som kostar runt 1000 kronor.

Relaterade inlägg: