Vad kostar en jurist vid bodelning?

Innehållsförteckning

Vad kostar en jurist vid bodelning?

Vad kostar en jurist vid bodelning?

Priset för bodelning skiljer sig mellan sambor och gifta. Att göra en bodelning tillsammans med en jurist för sambor kostar 5 999 kr och för gifta kostar det 6999 kr*. Om du vill göra det själv med vägledning i vår onlinetjänst kostar det 1 299 kr*. Här kan ni se Familjens Jurists prislista för övriga tjänster.

Hur mycket kostar en Bodelningsförrättare?

En bodelningsförrättare är antingen advokat eller jurist och deras arvoden skiljer sig också åt, på advokatbyråer är timarvodet i allmänhet mellan 1500 kr-2500 kr. Det är också vanligt att bodelningsförrättaren önskar förskottsbetalning för 5-10 h arbete.

Vem betalar för Bodelningsförrättaren?

Ersättning till bodelningsförrättare En bodelningsförrättare har rätt att få arvode och ersättning för sina utgifter. Huvudregeln är att kostnaderna för bodelningsförrättaren betalas med hälften var av parterna.

Hur lång tid tar det att få en Bodelningsförrättare?

Det finns ingen lagregel som stadgar en viss tid när en bodelning ska vara klar då det kan ta olika långt tid beroende på hur det ser ut med makarnas respektive egendomar. Om makarna inte kommer överens kan domstolen utse en bodelningsförrättare som du nämner, detta framgår av 17 kap. 1 § ÄktB(här).

Kan man neka bodelningsförrättare?

Om du är missnöjd med bodelningsförrättaren under processen kan du ansöka om att entlediga bodelningsförrättaren hos tingsrätten. För att bodelningsförrättaren ska kunna entledigas krävs att du kan visa att det finns skäl för entledigandet och att bodelningsförrättaren inte är lämplig för uppdraget.

Vem gör en bodelning?

En bodelningsförrättare är oftast en advokat eller jurist som sköter bodelningen åt er. Bodelningsförrättaren försöker först få fram en frivillig överenskommelse mellan parterna. Om ni inte kommer överens gör bodelningsförrättaren en tvångsdelning.

Hur lång tid tar en bodelning?

En bodelning ska genomföras skyndsamt, men det finns ingen lagstadgad tidsgräns om när bodelningen ska vara färdig. Med andra ord kan komplicerade bodelningar, där egendomen är svårvärderad eller där det är svårt att få makarna att komma överens om fördelningen av egendomen, pågå under en längre tid.

Relaterade inlägg: