Hur mycket kostar en hockeyklubba?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar en hockeyklubba?

Hur mycket kostar en hockeyklubba?

Med ett pris på omkring 3 000 kronor per klubba innebär det att varje enskild spelare förbrukar klubbor för 150 000 kronor per säsong. Det ger i sin tur en totalkostnad för alla elitserieklubbarna tillsammans på mellan 35 och 40 miljoner kronor - det är vad klubborna kostar klubbarna under en säsong.

Vilken hockeyklubba ska jag välja?

För att veta hur lång din hockeyklubba ska vara är ett bra utgångsläge att den ska vara 80% av din längd vilket på ett ungefär innebär att den ska gå till nästippen när du står utan skridskor. En för lång eller kort klubba är obekvämt, kan riskera skador och gör det svårare att spela hockey.

Hur lång är en Jr klubba?

Junior (40 - 52) Juniorklubbor passar spelare runt 8 - 12 års ålder och som är runt 1 cm långa. Bladet är fortfarande inte normalstort och skaftet är något smalare än en seniorklubba.

Hur mycket kostar världens dyraste hockeyklubba?

Den väger bara 460 gram Pris 4 000 kronor. Daniel Alfredsson är en av svenskarna i NHL som spelar med den nya klubban.

Hur mycket Flex ska man ha?

För att avgöra vilken storlek på hockeyklubba som är rätt för dig, i allmänhet, i åldern 15 och uppåt använder man senior 77-95 flex, 11-16 åringar använder Intermediate 60-75 flex, 6-12 år junior 45-52 flex och för dom allra minsta finns Youth 35-40 flex.

Hur man håller en hockeyklubba?

Själva Left eller Right kommer av vilken hand du håller längst ner på skaftet mot själva innebandybladet. Är du högerhänt är det vanligast att spela Left och är du vänsterhänt är Right vanligast.

Vad betyder Flex på hockeyklubba?

Ofta anges flexen från medium flex (85) och upp till extra flex (upp till 110). Med högre flex får du desutom en tyngre hockeyklubba, som ger dig mer kraft när du ska skjuta. Nybörjare rekommenderas en stav med medium flex. Blir klubban för styv med en låg flex, förlorar du känslan av pucken.

Hur mycket väger en hockeyklubba?

Vikt: 460 gram.

Relaterade inlägg: