Vad gör man med gamla CD-skivor?

Innehållsförteckning

Vad gör man med gamla CD-skivor?

Vad gör man med gamla CD-skivor?

Dina gamla CD-skivor och DVD-skivor kan användas för att ge extra bling-bling till nästan vad som helst. Lägg CD-skivorna i en handduk och börja med att vika skivorna. Krossa dem sedan med en hammare i små bitar. Limma fast bitarna i ett mosaikmönster på exempelvis en spegelram eller tavelram.

Hur stor är en CD-skiva?

CD-skivan planerades ursprungligen kunna rymma en timmes speltid. Det innebar att de fick en diameter på 11,5 cm. Under utvecklingsarbetet ändrades diametern till12 cm. Orsaken var att Sony insisterade på att en CD-skiva borde kunna rymma hela Beethovens nionde symfoni.

Vad kostar begagnade CD-skivor?

"Samlare är ute efter originalinspelningarna." Där handlar det om priser från 300 kronor upp till tusenlappen.

Vad betyder CD-spelare?

En CD-spelare är en elektronisk apparat, avsedd för uppspelning av CD-skivor. CD-spelare brukar oftast finnas i en stereo för hemmabruk, en bilstereo, i datorer eller som portabla enheter. Vissa cd-spelare klarar av att spela upp skivor av andra typer än CD, som exempelvis DVD eller CD-ROM.

Vart slänger man gamla CD-skivor?

Svar: Dvd- och cd-skivor ska slängas i vanliga soporna. De omfattas inte av producentansvaret för förpackningar och tidningar. Inte heller fodralen ska lämnas till förpackningsinsamlingen – de räknas som en förvaringsask, inte en förpackning.

Relaterade inlägg: