Hur mycket kostar insulin?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar insulin?

Hur mycket kostar insulin?

I Sverige är insulin gratis. Det är inte blodtryckssänkande medel som många diabetiker också tar men kostnaden för receptbelagda läkemedel subventioneras genom det så kallade högkostnadsskyddet. När kostnaden för den enskilde överstiger 2 300 kronor under ett år (nivån för 2019) betalar landstinget/regionen resten.

Vad kostar en diabetes mätare?

Ungefär som vid kontinuerlig blodsockermätning. Freestyle Libre är kostnadsfri för patienten om man får den utskriven av vården. Köper man den själv kostar avläsaren 649 kronor och sensorn som måste bytas varannan vecka ungefär 700 kronor.

Hur mycket kostar det att ha diabetes?

För Sverige visar resultaten att sjukvårdskostnader för diabetes är cirka 21 000 kronor per person och år och att diabetiker i snitt har nio fler sjukdagar per år än icke-diabetiker. Uppskattningsvis har 400 000 personer i Sverige diabetes.

Är det ett funktionshinder att ha diabetes?

Diabetes är en medicinsk funktionsnedsättning, idag är det en livslång sjukdom som man aldrig kan ta paus ifrån eftersom kroppens egen produktion av hormonet insulin slutat fungera. Det innebär att man alltid måste tillföra insulin med insulinpump eller insulinpennor för att reglera blodsockret.

Hur mycket kostar en insulinpenna?

Kostnader för blodsockersänkande farmaka
PreparatDos/dagkr/dag
Humulin NPH KwikPen Insulatard Flexpen Insuman Basal Solostar40 E6.90 kr 6.90 kr 6.50 kr
Humalog mix 25 ampull Novomix 30 ampull8.40 kr 8.80 kr
Humalog mix 25 KwikPen Novomix 30 Flexpen9.40 kr 9.40 kr
Humalog mix 50 ampull Humalog mix 50 Kwikpen8,80 kr 9,85 kr

Relaterade inlägg: