Hur mycket innehåller en burk kokosmjölk?

Innehållsförteckning

Hur mycket innehåller en burk kokosmjölk?

Hur mycket innehåller en burk kokosmjölk?

En 400 ml burk kokosmjölk med 18% fetthalt innehåller ca 70 g fett. Rent kokosfett innehåller däremot 100 g fett. Kokosmjölk bidrar med en del fett och energi men som med många andra livsmedel kan den användas i måttlig mängd.

Vart finns kokosmjölk?

Hitta butik att handla från ICA Asia Kokosmjölk är en mild och krämig kokosnötsbas som passar i många asiatiska grytor och soppor. Skaka om den innan du öppnar så får du med allt!

Vad finns i kokosmjölk?

Kokosmjölk är inte den vätska som finns i innandömet i en kokosnöt (så kallat kokosvatten). Mjölken är i stället kokosnötextrakt som utvunnits ur själva kokosköttet med hjälp av vatten. Hur koncentrerat extraktet är och hur mycket vatten som den färdiga produkten innehåller skiljer sig åt mellan olika varumärken.

Vilken kokosmjölk är bäst?

Först testas kokosmjölken kall och sedan varm. Det är stora skillnader mellan de olika märkena; högst betyg får Aroy-D, tätt följd av Garant och Änglamark. Vinnaren har en ren och god smak och doft av kokos med en diskret sötma, konsistensen är slät och fin. Garant och Änglamark får också fina smakomdömen.

Vad väger 1 dl bovete?

Hela bovetekorn väger 75 gram per dl. Krossat bovete väger 60 gram per dl.

Relaterade inlägg: