Har hastigt lämnat oss?

Innehållsförteckning

Har hastigt lämnat oss?

Har hastigt lämnat oss?

Här finns möjlighet att ange födelseort och dödsort och man kan även beskriva kortfattat hur dödsfallet inträffat (till exempel: Har hastigt lämnat oss, har stilla insomnat etc.) Man kan också mera kortfattat skriva endast födelse- och dödsda- tum med en stjärna framför födelsedatum och ett kors framför dödsdatum.

Vad kostar en dödsannons i NT?

En dödsannons kostar vanligtvis mellan 2.000-3.000 kr, men det skiljer mycket mellan olika tidningar och det är inte ovanligt att priset varierar mellan 1.000-5.000 kr. Det finns dock inget tvång att man måste skicka in en dödsannons, utan det är frivilligt och inget man måste göra.

Vilka ska stå med i en dödsannons?

Först i dödsannonsen brukar eventuell efterlevande maka/make stå. Därefter eventuella barns namn. Har dessa egna familjer lägger man till namnet på respektive maka/make och eventuella barnbarnens namn. Man kan också skriva eventuella barns namn ”med familj”.

Vad skriver man i dödsannonsen?

En dödsannons innehåller vanligtvis namnet på den avlidna samt det datum och årtal som personen gick bort. Det brukar också finnas information om var och när begravningen hålls, anmälan till minnesstunden och ibland önskemål om klädsel.

Relaterade inlägg: