Är fiolfikus lättskött?

Innehållsförteckning

Är fiolfikus lättskött?

Är fiolfikus lättskött?

Denna mycket lättskötta och tåliga krukväxt har ett karaktäristiskt utseende med sina stora, flikiga och blankt gröna blad. Gröna växter blir inte bara vacker inredning i vardagsrummet.

Hur hög blir en fiolfikus?

Fiolfikusen kommer från västra och centrala Afrika, och kan bli upp till 15 meter högt i naturen. Det finns två olika sorters fikusar att köpa, den mer buskiga varianten och den som är uppstammad. Det är samma art, dom bara växer på olika sätt.

Hur mycket ska man vattna en fikus?

Trivs i ljust till halvskuggigt läge. Vanlig krukväxtjord. Vattnas då jorden nästan torkat upp, ungefär en gång i veckan. När det gäller gödning är det rekommenderat att man göder växten regelbundet under sommaren, medan man i princip låter den vara under vintern.

Hur snabbt växer Fönsterfikus?

Plantering: Plantera om din växt vart tredje år, men förnya en del av jorden årligen. Fönsterfikusen härstammar från Asien där den kan bli stor som ett träd. Inomhus är den en klassisk och populär växt med sina vackert ovala, blanka och hårda blad. Växten kan bli upp emot tre meter hög med åren.

Kan Fiolfikus stå utomhus?

Eftersom fiolfikusens naturliga klimat är tropisk värme kan även den kortaste exponeringen för kyla – exempelvis när du bär den från butiken till bilen och från bilen hem – göra att den skadas. Utomhustemperaturen bör helst vara minst 10 grader, men gärna upp mot 20 när den vistas utomhus.

Är fikus lättskött?

Fikusen är ingen krävande växt. Den är snäll och tillåter till och med att man glömmer bort den emellanåt. Som med alla växter kan man titta på klimatet där den växer vilt för att förstå hur den vill bli behandlad. – Duscha den gärna då och då eftersom den tycker om fukt.

Varför tappar Fiolfikusen blad?

Bladen ramlar av: Vattna mer. Din fiolfikus har troligtvis fått för lite vatten. Bruna blad: Ge din växt mer ljus och duscha bladen. ... Gulnande eller ljusa blad: Vattna mindre, här har den troligtvis övervattnats.

Relaterade inlägg: