Vad kostar det att sticka en tröja?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att sticka en tröja?

Vad kostar det att sticka en tröja?

DROPS tröja med huva i ”Snow”. Strl S - XXXL.
DROPS Snow 100% UllBeställ
DROPS Snow uni colour 25.00 kr /50g LindeHobby Beställ DROPS Snow mix 29.00 kr /50g LindeHobby Beställ DROPS Snow print 32.00 kr /50g LindeHobby Beställ
Stickor och virknålarBeställ

Vad är Islandströja?

En islandströja stickas traditionellt i den speciella isländska ullen, och har ett runt ok med mönster som upprepas. Visst känns det som ett historiskt plagg, men det har faktiskt inte ens 100 år på nacken – på 1950-talet blev det en fluga på Island.

Vad är en Riddari tröja?

Den isländska tröjan Riddari är ett mycket populärt stickmönster från Istex, kanske till och med det mest populära. Tröjan stickas i det isländska ullgarnet Léttlopi. Riddari var under hösten 2018 med i en Knit-along som arrangerades av Järbo Garn. ...

Hur lång tid tar det att sticka en barntröja?

som till slut ger med dig och stickar den där fina koftan eller tröjan till bästa väninnan! Ett roande räkneexempel: Låt oss anta att du stickar 2 timmar i totalt 14 dagar för en kofta eller tröja. 2 x 14 = 28 timmar totalt.

Hur lång tid tar det att sticka en tröja?

Hur lång tid skulle ni upskatta att det tar att sticka en tröja? Vi har sammanlagt c.a. 15 timmar lektionstid till att göra tröjan. Vi kan uppskatta grovt att en tröja har en ytarea som är tio gånger så stor som en mössa och därför rent mekaniskt tar minst tio gånger så lång tid som en mössa att göra.

Vad heter Islandströja på isländska?

Islandströjan eller Lopapeysa som den kallas på isländska (Lopi = garnet som används till tröjorna, Peysa = tröja) har sina rötter i 1950-talet.

Var kan man köpa Islandströjor?

Här hittar du modern och traditionell isländsk design av hög kvalitet, i form av tröjor, accessoarer, smycken, plädar och filtar av 100% ny isländsk ull, inredningsdesign och mycket mer. Vi samarbetar med de kända isländska märkena Alrun, JBJ Design, Anna Gunnarsdóttir Design, Álafoss och Lopi.

Vilket garn till Riddari?

Léttlopi är ett klassiskt isländskt ullgarn från Istex. Passar utmärkt till värmande plagg som klarar den nordiska kylan. Det färdiga plagget håller värmen samtidigt som det andas.

Vilket garn till Islandströja?

Material

  • GARN Lettlopi (100% Isländsk Ull. ...
  • Färg 1: 50 g (Maja: färg 10051 Linda: färg 10086) ...
  • STRUMPSTICKOR Nr 3.5 och 4.5 alt. ...
  • MASKTÄTHET Ca 18 m x 24 v slätstickning på sticka nr 4.5 = 10 x 10 cm, eller anpassa grovleken på stickor så masktätheten stämmer.
  • STORLEK Passar docka ca 40 cm.

Relaterade inlägg: