Vad är skillnaden mellan korttidsboende och vård och omsorgsboende?

Innehållsförteckning

Vad är skillnaden mellan korttidsboende och vård och omsorgsboende?

Vad är skillnaden mellan korttidsboende och vård och omsorgsboende?

Korttidsboende är en form av äldreboende (särskilt boende/vård- och omsorgsboende) där man bor en begränsad tid. Korttidsboende har personal dygnet runt. Att få en korttidsplats kräver biståndsbeslut så du behöver ansöka om plats hos kommunen.

Hur funkar korttidsboende?

Korttidsboende är ett tillfälligt boende för till exempel äldre eller psykiskt funktionshindrade som ger möjlighet till avlastning för anhöriga eller rehabilitering för individen. Korttidsboendet kan också beviljas i väntan på att få flytta hem efter vård, eller till ett annat, anpassat boende.

Vad händer efter korttidsboende?

Efteråt eller i samband med mötet lämnar du in en ansökan om äldreboende. Biståndshandläggaren från kommunen kommer att hjälpa dig med detta. Det är som sagt också biståndshandläggaren som sedan utreder och beslutar om vilket stöd du kommer att få.

Vad är skillnaden mellan korttidsboende och Växelvård?

Korttidsboende och växelvård är båda tillfälliga boendeformer. Korttidsboende finns för dig som har blivit utskriven från sjukhus och som behöver mer omvårdnad innan du kan åka hem igen. Växelvård innebär regelbundet återkommande vistelse på ett av Lunds kommuns äldreboende och finns som stöd till dig och närstående.

Relaterade inlägg: