I vilken vecka ska man skaffa Gravidförsäkring?

Innehållsförteckning

I vilken vecka ska man skaffa Gravidförsäkring?

I vilken vecka ska man skaffa Gravidförsäkring?

För barnet börjar försäkringen ofta att gälla från vecka 22-23 av graviditeten och i en del fall från förlossningen. För den gravida börjar försäkringen i en del fall att gälla tidigare än så.

Kan man ha flera Gravidförsäkringar samtidigt?

Alla gravida får köpa en gravidförsäkring Du kan teckna flera gravidförsäkringar - hur många du vill. Om du drabbas av något kan du ha rätt till ersättning från alla.

Kan man teckna barnförsäkring innan barnet är fött?

Om du har Gravidförsäkring Gratis måste barnförsäkringen betalas innan barnet är fött. Om du har en Gravidförsäkring Large måste barnförsäkringen betalas innan barnet är 14 dagar gammalt. Om ditt barn föds för tidigt, måste du själv ringa vår kundservice inom 14 dagar från födseln och teckna barnförsäkringen.

När ska man teckna en barnförsäkring?

Teckna barnförsäkring så snart som möjligt efter att barnet är fött även om du haft en gravidförsäkring. Gravidförsäkringen ger inte samma omfattande skydd som en barnförsäkring.

När börjar Barnförsäkringen gälla?

Om man tecknar barnförsäkringen innan barnet är fött (endast möjligt om man har en gravidförsäkring) börjar olycksfallsdelen gälla direkt efter förlossningen och sjukdelen börjar tidigast gälla dagen efter den dag man skrivits ut från BB, neonatal eller hemsjukvård i samband med förlossningen.

Relaterade inlägg: