När ska man beskära kastanjer?

Innehållsförteckning

När ska man beskära kastanjer?

När ska man beskära kastanjer?

Alla hästkastanjer beskärs vid behov under JAS-perioden (juli-augusti-september) på sensommaren, då de blöder kraftigt om man beskär på våren.

Kan man beskära kastanj?

Hästkastanj tål inte kraftig beskärning. Uppbyggnadsbeskärning görs när när trädet är ungt och i JAS-perioden. Grenar som växer till oproportionerlig tjocklek jämfört med stammen kan spricka på grund av sin egen tyngd och bör tas bort. Hästkastanjen kan enkelt förökas med de stora vackra fröna.

Hur gammal kan en kastanj bli?

Hästkastanjen blir ett stort ståtligt träd, upp till 25 meter högt, som kan bli upp till 200 år gammalt. Trädet har använts som solitärträd i parker, som allé-träd eller som vårdträd. Under slutet av maj blommar hästkastanjen med stora vita lysande vita blommor i 15 till 20 cm långa upprätta klasar.

Kan man äta kastanjer?

Nyrostade kastanjer är supergott som tillbehör eller liten förrätt. Du kan också servera kastanjerna som snacks. Gott med smör smaksatt med citron och salt.

Är kastanjer nötter?

Kastanjens frukt är en nöt och sitter gruppvis två eller tre i ett mycket tjockt och taggigt skal. ... Nötter från äkta kastanj är ätliga och har på grund av detta under lång tid odlats av människan. Från romartiden och framåt kom kastanjen till nordligare breddgrader och odlades ofta av munkar i klosterträdgårdar.

Relaterade inlägg: