Vad kostar en bra fiol?

Innehållsförteckning

Vad kostar en bra fiol?

Vad kostar en bra fiol?

Hur mycket kostar en bra fiol? Det finns bra och dåliga fioler i alla prisklasser, nya som gamla. Men för att hitta ett äldre stråkinstrument som är handbyggd, väl injusterad, med bra ton och i ett välvårdat skick så börjar priserna på cirka 10.000 SEK.

Vad är en Stradivarius värd?

Hans instrument brukar räknas som de finaste stråkinstrument som någonsin skapats. De är väldigt högt värderade och spelas av professionella musiker ännu idag. Det högsta auktionspriset på en Stradivarius-fiol var 3,54 miljoner dollar.

Hur mycket kostar världens dyraste cello?

Cellon köptes av kung Filip V, som levde under slutet av 1600-talet och mitten av 1700-talet, och har värderats till 22 miljoner euro, det vill säga ungefär 195 miljoner kronor.

Vad är skillnaden på en fiol och en violin?

Violinen spelar ofta melodier, men också rytmer, klanger eller stämmor. Instrumentet har fyra strängar och man använder en stråke för att skapa ljudet. ... Violin är förresten samma sak som fiol. Filmen ingår i en serie lekfulla filmer om hur instrumenten som används i en symfoniorkester fungerar och klingar.

Vem äger Stradivarius?

Christian Svarfvar äger den inte själv utan lånar den av Järnåkerfonden: en stiftelse som lånar ut stråkinstrument till svenska instrumentalister. Violinen är en Stradivarius, gjord av den legendariske italienske instrumentmakaren Antonio Stradivari och har över 300 år på nacken.

Relaterade inlägg: