Vad kostar en kolonilott i Tantolunden?

Innehållsförteckning

Vad kostar en kolonilott i Tantolunden?

Vad kostar en kolonilott i Tantolunden?

Genomsnittspris är 50 000 kr. El finns inte med några få undantag. Kommunalt vatten finns vid alla tomtgränser. När en stuglott överlåtes gäller s.k. hembud.

Vad kostar det att hyra en kolonilott?

En odlingslott kostar cirka 500 kronor per år att hyra. I kostnaden ingår arrende- och medlemsavgift samt andra kostnader föreningen har. Merparten av områdena har en gemensam föreningsstuga och på ungefär en fjärdedel av områdena finns det även möjlighet att ha en egen bod eller ett eget växthus.

Får man övernatta i kolonistuga?

Vid köp av en kolonistuga skriver du ett kontrakt med en koloniförening och blir medlem i denna förening. Som medlem är du skyldig att följa föreningens stadgar och kommunens bestämmelser. Tänk på att det inte är tillåtet att använda kolonistugorna som permanentboende.

Hur stor är en kolonistuga?

Kolonilotter som är minst 225 kvm och högst 400 kvm. Den sammanlagda inbyggda byggnadsarean får inte vara större än 30 kvm. Utöver denna byggnadsarea får dock ett växthus uppföras. Växthusets byggnadsarea får inte överstiga 8 kvm. Till en kolonistuga får anordnas skärmtak över uteplatser och entréer.

Hur skaffar man kolonistuga?

För att köpa en kolonilott krävs ofta att du kontaktar en koloniförening i din kommun och ställer dig i kö, även om det är många före dig i kön behöver det inte innebära att det är omöjligt att få en kolonilott.

Relaterade inlägg: