Hur man bygger en balkong?

Innehållsförteckning

Hur man bygger en balkong?

Hur man bygger en balkong?

Balkongen byggs enklast i delar på marken och fästs sedan in direkt mot väggen. Se till att du bygger en som är dimensionerad att hantera såväl snölaster, möbler och flera personer som rör sig på den samtidigt.

Måste man ha bygglov för balkong?

Bygglovsbefriad tillbyggnad med balkong, burspråk eller uppstickande byggnadsdel. Det krävs bygglov för en tillbyggnad. Det krävs dock inte bygglov för en liten tillbyggnad i form av balkong, burspråk eller uppstickande byggnadsdel på en- och tvåbostadshus inom ett område med detaljplan.

Hur stor balkong får man bygga utan bygglov?

Utanför detaljplan Det finns dock ett undantag från bygglovsplikten inom område med detaljplan som bygglovsfritt tillåter en liten tillbyggnad i form av en balkong, burspråk och uppstickande byggnadsdel. Du kanske också kan göra en attefallstillbyggnad, men då får den vara högst 15 kvadratmeter bruttoarea.

Vad kostar det att bygga ut en balkong?

Men, de flesta balkonger kostar mellan 90 0 000 kronor. Detta är en kostnad som du som bostadsrättsägare står för, även om det är föreningen som efter bygget ansvarar för underhållet av balkongerna. Vissa bostadsrättsföreningar väljer att ta ut en extra avgift för underhållet av de lägenheter som har balkong.

Relaterade inlägg: