När ta ut medelhavsväxter?

Innehållsförteckning

När ta ut medelhavsväxter?

När ta ut medelhavsväxter?

Medelhavsväxter med robusta blad, som olivträd, lagerträd och oleander, kan ställas ut redan i början av april om ingen mer frost väntas. Du bör dock hålla koll på termometern och komma ihåg att växter i kruka påverkas av frosten mycket snabbare än växter i rabatterna. Rötterna kan därför skadas snabbt.

Vad ska palmer ha för jord?

Blomjord med leca är en bra jord till stora krukväxter som palmer, Dracaena, ormbunkar, kroton och garderobsblomma. Stora exemplar av krukväxter som kanske inte planteras om varje år eller som planteras i långtidsbevattnande kärl.

När kan man ställa ut palmen?

Den kan normalt flyttas ut redan under början av april och när väl sommaren kommer uppskattar den rikligt med värme och sol. Ställ den helst i söderläge, även om den också kan klara skuggigt läge ganska bra.

Hur ska man vattna en Palm?

Det är viktigt att du vattnar hela jorden och sedan låter den torka innan du vattnar igen. Mellan våren och hösten är den törstigare och vill gärna ha växtnäring tre gånger i månaden när du vattnar – och en gång i månaden under vintern. Under vintern när det är torrt är det bra att duscha palmen ofta.

Relaterade inlägg: