Är Turkiet öppet för svenskar?

Innehållsförteckning

Är Turkiet öppet för svenskar?

Är Turkiet öppet för svenskar?

Från den 1 oktober avråder UD inte längre från resor till Turkiet som helhet. ... Den tidigare avrådan från icke nödvändiga resor till provinserna Diyarbakir, Gaziantep, Mardin, Sanliurfa, Van, Siirt, Tunceli, Bingöl, Igdir och Agri har hävts från den 1 oktober.

Kan man åka till Turkiet med främlingspass?

Du kan endast använda dem för utresa eller genomresa genom Turkiet. De rosa provisoriska passen som utfärdas av polismyndigheten i Sverige är dock giltiga och du kan både resa in och ut ur Turkiet med ett sådant pass. Observera att främlingspass inte räknas som svenska pass.

När kan man börja resa utomlands igen?

Förbudet omfattar utländska medborgare och gäller till och med 31 januari 2022. Det finns ett antal undantag från förbudet baserat på arbete eller studier, familjeanknytning eller trängande familjeskäl, samt ett antal länder vars invånare är undantagna inreseförbudet.

Hur länge måste passet vara giltigt för resa till USA?

Krav på giltighetstid Det finns inga krav på giltighet efter det att du lämnar USA. Finns det risk att ditt pass kommer att bli ogiltigt under din vistelse, förnya det innan avresa. För en del länder utanför EU krävs det även att passet måste vara giltigt även 6-månader efter det att man lämnar USA.

Hur länge måste passet vara giltigt vid resa till Kanarieöarna?

Om du vill resa till Spanien krävs det: Pass, provisoriskt pass eller ett nationellt id- kort som har utfärdats av polisen i Sverige. (OBS inte körkort). Det är viktigt att id- handlingarna är giltiga under reseperioden men det finns inga krav på att passet ska vara giltigt 6 månader innan.

Vilka världsdelar ligger Turkiet i?

Turkiet är till ytan något större än Sverige och Norge tillsammans. Landet brukar räknas till Europa trots att det till större delen ligger i Västasien. Den traditionella gränsen mellan kontinenterna går rakt genom storstaden Istanbul.

Relaterade inlägg: