Vad kostar passfoto?

Innehållsförteckning

Vad kostar passfoto?

Vad kostar passfoto?

Ta bilden själv - få dina foton inom 48h - från 39kr! foto via chatten nedan.

Vart tar man passfoto?

På passexpeditionen Om du saknar giltig id-handling kan du ta med dig någon som intygar din identitet, förutsatt att hen är godkänd intygsgivare. Intygsgivaren behöver visa upp giltig id-handling. En handläggare tar ett foto på dig samt tar ditt fingeravtryck.

Får man ta eget passfoto?

Du väljer själv var du fotograferar dig, det kan till exempel vara i en fotoautomat eller hos en fotograf. Du ska bifoga ett foto när du skickar in blanketten för tillverkning (grundhandlingen). Det är viktigt att fotot är av god kvalitet och det ska uppfylla dessa krav: Både svartvita foton och färgfoton är godkända.

Vad är passfoto?

Bilden ska ha måtten 45×35 mm och vara med vit bakgrund. Bilden ska vara 35×45 mm och ska visa hela huvudet framifrån. Dessutom ska överdelen på axlarna vara med. Avståndet mellan toppen på huvudet och hakan ska vara mellan 31 och 36 mm.

Får man ha uppsatt hår på passfoto?

Fotot ska inte ha ramar. Ansiktet måste vara fullt synligt på fotot, det får inte klippas av. Förutom ansiktet ska toppen av kroppen och en del av frisyren också vara synlig på bilden.

Får man ha smycken på passfoto?

Får man vara kraftigt sminkad eller bära stora smycken på passfotot? Det är omöjligt att ge generella anvisningar när det gäller make up. Huvudsaken är att personen kan identifieras, vilket måste bedömas från fall till fall.

Vad ska man ha på sig på passfoto?

Hur skulle du se ut på passfotot?

  • Se rakt fram.
  • Inget borde täcka ansiktet.
  • Stängd mund, ögonen öppna.
  • Enhetlig, vit bakgrund.
  • Hela huvudet visar i bilden, också en del av skuldror.
  • Inga glasögonen, eller inga reflexioner.

Får man le när man tar ID kort?

Bilden som är på ditt pass fungerar som ett karta för att mäta exempelvis hur långt det är från ena ögat till det andra, från nästippen till hakan och så vidare. Därför är det viktigt att inte exempelvis lägga på ett brett leende eller ha på sig solglasögon på sin bild.

Relaterade inlägg: