Vem får Siths-kort?

Innehållsförteckning

Vem får Siths-kort?

Vem får Siths-kort?

SITHS e-legitimation för personer När din organisation beställer SITHS av Inera får ni möjlighet att själva utfärda SITHS e-legitimationer till er personal. Den elektroniska identitetshandlingen utfärdas i form av ett SITHS-certifikat som sedan kan lagras på ett kort eller en mobil bärare.

Vad är ett Siths-kort?

Identifieringstjänsten SITHS är en nationell säkerhetslösning som bygger på att du som anställd inom vård och omsorg har en personlig e-tjänstelegitimation som möjliggör säker identifiering. Det hjälper till att garantera att bara behöriga personer får tillgång till patientinformation.

Hur får man ett Hsaid?

Vad behöver jag göra för att beställa SITHS-kort? Gå in på Svensk e-identitets e-tjänst för att beställa ett avtal. För att kunna genomföra beställningen behöver du vara firmatecknare för din organisation.

Vad är ett Funktionscertifikat?

SITHS Funktionscertifikat är ett certifikat som installeras på en server, och används för säker kommunikation när olika organisationers e-tjänster, system eller servrar ska kommunicera med varandra.

Vad är ett Hsaid?

Katalogtjänst HSA är en elektronisk katalog som innehåller kvalitetsgranskade uppgifter om organisationer och personer inom vård och omsorg i Sverige. Informationen i HSA används i många tjänster för att invånare och personal ska kunna söka efter kontaktuppgifter och hitta rätt vård på nätet.

Hur lång tid tar det att få Siths-kort?

Efter ca 2 veckor får du ett pinkodskuvert från Telia hemskickat till din folkbokföringsadress Din närmaste korthandläggare har då samtidigt fått ditt nya SITHS-kort och nu bokar du en tid för att hämta ut SITHS-kortet.

Vad står HSA för?

HSA HSA står för Hälso- och Sjukvårdens Adressregister. HSA Nationell katalogtjänst är en elektronisk katalogtjänst som används för att lagra och hitta information om organisation och anställda inom svensk vård och omsorg.

Hur vet man sitt Hsaid?

Skriv sedan in https://test.siths.se i din webbläsare. Följ eventuella instruktioner. Under kolumnen HSA-ID (PRN) hittar du till HSA-ID. Ditt HSA-ID är den sifferserie som börjar med SE följt av en rad siffror.

Vad är HSA katalogen?

HSA är en elektronisk katalog som innehåller kvalitetssäkrade uppgifter om personer, funktioner och enheter i Sveriges kommuner, regioner och privata vårdgivare.

Relaterade inlägg: